Spinaziesalade met warme mosterddressing

Foto Cathy Van de Moortele
Spinazie wordt niet enkel meer warm gegeten. Eet jij wel eens de jonge spinazieblaadjes als sla? Nog nooit gedaan? Dan moet je daar verandering in brengen. Rauwe spinazie is superlekker en je behoudt alle vitamientjes als je de spinazie zo serveert. Het nootachtige van de gebruinde boter doet het prima met de pecannoten en de jonge spinazieblaadjes.

Wat hebben we nodig:
  • tricolore kerstomaatjes
  • olie
  • rozemarijn, oregano, thijm
  • 300 gr verse spinazie, goed gewassen en uitgelekt
  • Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
  • een handvol pecannoten, getoast in een droog pannetje
  • 1 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • 60 gr boter
  • 1 koffielepel mosterd
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
  • 1 eetlepel witte balsamico
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. 
  • Strooi de kruiden over de tomaatjes en schud de ovenschaal even op, zodat alle tomaatjes een laagje olie en kruiden hebben.
  • Bak de tomaatjes 20 min.
  • Meng de spinazie met de kaas, noten en ui in een grote slakom.
  • Strooi de tomaatjes over de salade.
  • Verwarm de boter en klop ze op een medium vuur tot ze een hazelnootkleur krijgt. Laat de boter niet verbranden. Bruine boter is niet gelijk aan verbrande boter.
  • Zet de pan van het vuur en klop de mosterd, zoetstof en balsamico door de boter.
  • Druppel de dressing over de salade, meng en dien op.
TIP:

Giet de dressing pas over de salade op het moment dat je ze wilt serveren.

Reacties