Fathead pizza

Foto Cathy Van de Moortele
Ik denk dat mijn dokter op slag een hartaanval krijgt als hij dit recept leest. Nochtans zijn er genoeg mensen die deze levensstijl volgen en perfect gezond zijn. De koolhydraten zijn hier gebannen en vervangen door amandelpoeder en kaas. Lekker is het alvast wel!

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr mozzarella cucina van Galbani, geraspt
  • 20 gr Philadelphia natuur
  • 1 ei
  • 75 gr amandelpoeder
  • 1 eetlepel LSA
  • kruiden naar smaak (peterselie, oregano, cayenne, lookpoeder, basilicum, thijm, rozemarijn,...)
  • 2 eetlepels pizzasaus
  • toppings naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de geraspte kaas met de Philadelphia in een microgolfbestendig kommetje en laat het geheel een minuutje smelten. Roer goed door met een vork en zet nog 30 sec in de microgolf.
  • Voeg het ei en het amandelpoeder toe. Kneed het deeg met vochtige handen of laat de Kenwood het deeg kneden. Het kan zijn dat je tussendoor nog eens 30 sec moet verwarmen omdat de kaas alweer opstijft.
  • Voeg de LSA en de kruiden toe en meng goed.
  • Stort dit deeg op je bakplaat en gebruik je vochtige vingers om het te verspreiden en vorm te geven.
  • Prik de bodem helemaal in met de tanden van een vork om luchtbellen te vermijden.
  • Bak de pizzabodem 8 - 10 min of tot hij mooi gekleurd is.
  • Besmeer de pizza met de pizzasaus. Beleg met plakjes mozzarella en je favoriete toppings.
  • Bak de pizza verder tot de kaas gesmolten is.
TIP:

Varieer in je toppings en eet er nog een groene salade bij. Deze keer heb ik gekozen voor pizzasaus, mozzarella, gebakken paprika's/uien, gehaktballetjes van kip/ham/kaas en afgewerkt met notensla.
Rasp zelf je kaas. In zakjes geraspte kaas zitten toevoegingen die er voor zorgen dat de kaas niet aan elkaar kleeft.

Reacties