Kippenroomsoep

Foto Cathy Van de Moortele
Een heerlijke kippenroomsoep met weinig ingrediënten. Uitstekend voor wie de koolhydraten in zijn maaltijden wil beperken.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr Philadelphia roomkaas
  • 45 gr boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 120 ml room
  • 2 eierdooiers
  • enkele druppels Tabasco
  • peper en zout
  • 1 kipfilet, gekookt en uitgerafeld
  • 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden en beetgaar gekookt in bouillon
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden en beetgaar gekookt in bouillon
  • verse peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Blender de roomkaas met de boter, bouillon, room en eierdooiers.
  • Zet de saus op het vuur en laat ze goed warm worden (niet laten koken).
  • Kruid met Tabasco, peper en zout.
  • Voeg de kip toe net voor het opdienen en laat ze even mee warmen.
  • Verdeel de soep over mooie kommen.
  • Werk af met blokjes selder, blokjes wortel en peterselie.
TIP:

Ook lekker als je de soep afwerkt met enkele blokjes schimmelkaas, type Roquefort.

Reacties