Slaatje met kippenballetjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Door kaas en ham toe te voegen aan het kippengehakt, creëer je als het ware een cordon bleu. Lekker sappig en smaakvol.
Wat hebben we nodig:
- gemengde sla
- 500 gr kippengehakt
- 50 gr ham, in fijne brunoise gesneden
- 125 gr Emmenthaler, fijngeraspt
- kippenkruiden
- lookpoeder
- peper en zout
- boter
- olie
- rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
- groene paprika, ontpit en in stukken gesneden
- ui, gepeld en in 4 gesneden
- 1 zakje mozzarella bolletjes, uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel graanmosterd
- enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Verdeel de sla over de borden.
- Meng het gehakt met de ham en de kaas.
- Kruid met kippenkruiden, lookpoeder, peper en zout.
- Vorm balletjes van 30 gr (maak je handen een beetje nat zodat je de balletjes mooi glad kan rollen) en laat ze even opstijven in de koelkast.
- Laat wat boter smelten in een zware pan, type Le Creuset en voeg ook wat olie toe, zodat de boter niet verbrandt.
- Bak de balletjes mooi bruin aan alle zijden.
- Haal de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op huishoudpapier.
- Bak de paprika's en uien in dezelfde pan. Ze zullen de smaak van het vlees opnemen.
- Schik de balletjes, paprika's, uien, mozzarella op de sla.
- Maak een dressing van de mayonaise, graanmosterd en zoetstof en druppel die over je slaatje.
- Werk af met verse peterselie.
Je kan de balletjes invriezen, eens gebakken en afgekoeld.
Reacties