Slaatje met kippenballetjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik was razend benieuwd naar mijn pakket van koopeenkip.be en helemaal klaar om nieuwe recepten te maken. Deze kippenballetjes zijn zowel koud als warm lekker en je kan ze ook invriezen om ze later als tapas te serveren of ze mee te nemen naar het werk als middagmaal.
Door kaas en ham toe te voegen aan het kippengehakt, creëer je als het ware een cordon bleu. Lekker sappig en smaakvol.

Wat hebben we nodig:
  • gemengde sla
  • 500 gr kippengehakt
  • 50 gr ham, in fijne brunoise gesneden
  • 125 gr Emmenthaler, fijngeraspt
  • kippenkruiden
  • lookpoeder
  • peper en zout
  • boter
  • olie
  • rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
  • groene paprika, ontpit en in stukken gesneden
  • ui, gepeld en in 4 gesneden
  • 1 zakje mozzarella bolletjes, uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise 
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Meng het gehakt met de ham en de kaas. 
  • Kruid met kippenkruiden, lookpoeder, peper en zout.
  • Vorm balletjes van 30 gr (maak je handen een beetje nat zodat je de balletjes mooi glad kan rollen) en laat ze even opstijven in de koelkast.
  • Laat wat boter smelten in een zware pan, type Le Creuset en voeg ook wat olie toe, zodat de boter niet verbrandt.
  • Bak de balletjes mooi bruin aan alle zijden.
  • Haal de balletjes uit de pan en laat ze uitlekken op huishoudpapier.
  • Bak de paprika's en uien in dezelfde pan. Ze zullen de smaak van het vlees opnemen.
  • Schik de balletjes, paprika's, uien, mozzarella op de sla.
  • Maak een dressing van de mayonaise, graanmosterd en zoetstof en druppel die over je slaatje.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Je kan de balletjes invriezen, eens gebakken en afgekoeld. 

Reacties