Kip fajita

Foto Cathy Van de Moortele
Superlekker en sappig, deze Mexicaanse kip. Zorg dat je zure room en cheddar in huis hebt en vergeet ook het spek niet!

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets
  • Mexicaanse kruiden
  • olie
  • 1 bokaal fajita saus
  • 150 gr cheddar, grof gemalen
  • 10 groene olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 10 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd, krokant gebakken 
  • extra cheddar, grof gemalen
  • zure room
  • 1 avocado, ontpit en in plakken gesneden
  • ijsbergsla, fijn gesneden
  • 2 tomaten, ontpit en in grove brunoise gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de kipfilets voor je en kruid ze aan beide zijden met de Mexicaanse kruiden.
  • Verhit wat olie in een ovenbestendige pan.
  • Bak de kipfilets bruin aan beide zijden.
  • Verdeel de saus over de kipfilets. Er mag gerust wat saus naast vallen.
  • Strooi de kaas over de saus en verdeel de olijfrondjes over de kaas.
  • Zet de pan met de kipfilets 20 min in de oven of tot de kaas mooi gebruind is en de kip gaar is.
  • Strooi de pijpajuintjes over het gerecht.
  • Verkruimel het spek over de kip en werk af met extra cheddar.
  • Serveer deze kip fajita met zure room, plakjes avocado, ijsbergsla en blokjes tomaat.
TIP:

Als je toch koolhydraten in je maaltijd wilt, kan je altijd tortilla chips serveren bij dit gerecht of kiezen voor een gepofte aardappel met zure room, cheddar, spek en pijpajuin.

Reacties