Salade van parelcouscous

Foto Cathy Van de Moortele
Gewone couscous heb je vast wel al gegeten. Maar ken je ook de parelcouscous uit Israël? De korrel is veel groter en deze couscous ziet er gewoon al fantastisch uit. Ik heb hier thuis op de kast altijd een grote bokaal parelcouscous staan, omdat hij zo mooi is om naar te kijken.

Wat hebben we nodig:
  • olie 
  • 225 gr parelcouscous
  • 500 ml water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 50 gr verse, jonge spinazie, in stukken gescheurd
  • 350 gr tricolore kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bokaal gegrilde rode paprika, in reepjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • verse munt, fijngesnipperd
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels amandelschilfers, getoast in een droog pannetje
  • peper en zout
  • 50 ml olie
  • 30 ml witte balsamico
  • 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • peper van de molen
  • 1 snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm wat olie in een kookpot.
  • Laat de couscous even meefruiten tot hij goudkleurig wordt.
  • Overgiet met het water en kruid met een verkruimeld bouillonblokje.
  • Breng de couscous aan de kook, dek af met een deksel en laat de couscous op medium warmte het vocht opnemen.
  • Doe de spinazie, tomaatjes, paprikareepjes, peterselie, munt, pijpajuin en amandeltjes in een grote kom.
  • Voeg de couscous toe en kruid met peper en zout.
  • Maak de dressing van de olie, balsamico, paprikapoeder en wat peper en zout.
  • Giet de dressing over de couscous en meng alles goed door elkaar.
  • Schep de parelcouscous in een mooie, Marokkaanse kom en dien op.
TIP:

Lekker met gegrilde lamskoteletjes, voor wie niet houdt van een vegetarische levensstijl.
Maak er een maaltijdsalade van door feta blokjes of kleine balletjes mozzarella toe te voegen.
Ik rooster mijn paprika's in de vlam van mijn gasfornuis tot ze helemaal geblakerd en zacht zijn.
Je kan de paprika's ook roosteren in een oven van 200°C. Leg ze op een bakplaatje dat bekleed is met aluminiumfolie. Rooster ze 20 min, draai ze om met een tang en rooster ze nog 20 min. Doe de nog warme paprika's in een plastic zak en bind die dicht. Laat even staan. Op die manier stomen de paprika's in de zak en komt de pel zo los.
Laat wat gedroogde abrikozen wellen in warme bouillon. Snipper ze fijn en doe ze door de couscoussalade.

Reacties