Rundercarpaccio

Foto Cathy Van de Moortele
Carpaccio wordt hier graag gegeten. Licht, lekker en gezond. Zorg dat je carpaccio heel vers is en serveer hem met een frisse salade.

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr veldsla, gewassen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • enkele druppels vloeibare zoetstof (type Natrena)
  • peper en zout
  • 1 sjalotje, gepeld en in fijne ringetjes gesneden
  • 150 gr rundercarpaccio
  • Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, droog getoast
  • 5 kerstomaatjes, in 4 gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de veldsla in een kom.
  • Maak de dressing: meng de olie met de azijn, look, zoetstof, peper en zout in een bokaaltje. Sluit af en schud goed. Giet de dressing over de sla en schep om.
  • Verdeel de sla over het midden van je bord.
  • Schik de plakjes vlees rond de sla.
  • Strooi de kaas over het vlees, samen met de pijnboompitjes.
  • Werk af met de tomaatjes.
  • Kruid een laatste maal met peper van de molen.
TIP:

Je kan ook flinterdunne plakjes rosbief gebruiken.

Reacties