Gevulde courgetten

Foto Cathy Van de Moortele
Heb jij bij je slager ook van die dagen, waarop je extra gehakt krijgt als je een halve kilo koopt? Bij ons is dat op woensdag. Met dat extra gehakt maak je dan weer een ander gerechtje klaar. Soms bak ik dat gehakt gewoon rul en vries het in een ziploc zakje in. Op latere momenten kan je dat dan toevoegen aan een verse tomatengroentensaus voor bij pasta bijvoorbeeld.
Vandaag maken we gevulde courgetten. Gewoon, omdat ik 250 gr extra gehakt had bij het gehakt van de boomstammetjes. De vulling is hetzelfde. In plaats van boomstammetjes te rollen, heb ik van dat extra bereid gehakt, deze gevulde courgetten gemaakt. Als je geen extra gehakt over hebt, dan ga je op volgende manier te werk.

Wat hebben we nodig:
  • 4 courgette bollen
  • 500 gr gehakt
  • 1 ei 
  • 2 eetlepels paneermeel
  • gehaktkruiden met gedroogde uitjes
  • 100 gr geraspte kaas + 50 gr extra
  • olie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het kapje van de courgetten.
  • Hol de courgetten uit met een meloenlepel. 
  • Meng het gehakt met het ei en het paneermeel.
  • Kruid met gehaktkruiden.
  • Meng de kaas door het gehakt.
  • Vul de courgetten op met het gehakt en druk het goed aan.
  • Leg op elke courgette nog wat geraspte kaas.
  • Zet de courgetten in een ovenschaal en leg de kapjes er naast.
  • Besprenkel met wat olie.
  • Schuif de courgetten 45 min in de oven of tot ze gaar zijn.
TIP:

Lekker met provençaalse groenten erbij.
Gebruik de binnenkant van de courgetten voor soep.
Uiteraard ook mogelijk met lange courgetten. Snij er dan horizontaal 1/3 vanaf en hol de rest van de courgette uit. Zorg dat je nog een randje houdt.

Reacties