Cobbler met rood fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Rood fruit en zon, een warme cobbler en zachte wolken slagroom daar bovenop. Hello??? Waar? Wanneer?

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr rood fruit (ik koos aardbei en bosbessen)
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 120 gr amandelpoeder
  • 100 gr Ellphi zoetstof
  • 250 ml slagroom
  • enkele druppels vanille essence
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal.
  • Klop de boter los met de eieren.
  • Meng het amandelpoeder met de zoetstof.
  • Mix de boter met het amandelpoeder.
  • Schep hoopjes van dit beslag over het fruit. Het hoeft er niet netjes uit te zien. Het beslag zal zich verspreiden over het fruit tijdens het bakken.
  • Bak de cobbler 30 min of tot de topping mooi gebruind en krokant is.
  • Klop de slagroom op met de vanille tot zachte pieken.
  • Serveer de warme cobbler met de slagroom.
TIP:

Je kan ook diepvriesfruit gebruiken. Laat het ontdooien en uitlekken.
Je kan ook 100 gr kristalsuiker gebruiken ipv de Ellphi zoetstof.

Reacties