Balletjes in tomatensaus met paprikareepjes

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd lekker en zeker als je ook je tomatensaus helemaal zelf maakt. Ik weet het, sauzen uit bokalen zijn zo makkelijk... ik vind gewoon dat ze zo synthetisch smaken. Lees de etiketten en weet wat je eet. Probeer het gewoon eens. Maak een dubbele hoeveelheid tomatensaus en vries ze in kleine porties in om later pizza te maken of saus te hebben voor een eenpersoons portie pasta.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr varkensgehakt
  • 50 gr zure room
  • 1 ei
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • boter
  • olie
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 oranje paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 250 gr passata van tomaten
  • 250 ml verse kippenbouillon
  • peper en zout
  • snuifje uienpoeder
  • snuifje oregano
  • snuifje cayenne peper
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het gehakt met de zure room, het ei en de kaas. Gebruik hiervoor je (propere) handen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Maak je handen vochtig en rol 24 gelijke balletjes van het gehakt.
  • Verhit een pan met wat boter en olie.
  • Bruin de balletjes aan alle kanten.
  • Haal de balletjes uit de pan en zet ze weg.
  • Laat wat extra olie warm worden in dezelfde pan en fruit de paprikareepjes aan. Voeg de look toe.
  • Voeg de passata en de bouillon toe en kruid met peper en zout, uienpoeder, oregano en cayenne.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bedek ze met saus.
  • Laat de balletjes op een laag vuurtje 20 min verder sudderen.
  • Strooi de peterselie over de balletjes en dien op.
TIP:

Lekker met courgette pasta of met aardappelpuree.

Reacties