Balletjes in tomatensaus met paprikareepjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr varkensgehakt
- 50 gr zure room
- 1 ei
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- boter
- olie
- 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1 oranje paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 250 gr passata van tomaten
- 250 ml verse kippenbouillon
- peper en zout
- snuifje uienpoeder
- snuifje oregano
- snuifje cayenne peper
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Meng het gehakt met de zure room, het ei en de kaas. Gebruik hiervoor je (propere) handen.
- Kruid met peper en zout.
- Maak je handen vochtig en rol 24 gelijke balletjes van het gehakt.
- Verhit een pan met wat boter en olie.
- Bruin de balletjes aan alle kanten.
- Haal de balletjes uit de pan en zet ze weg.
- Laat wat extra olie warm worden in dezelfde pan en fruit de paprikareepjes aan. Voeg de look toe.
- Voeg de passata en de bouillon toe en kruid met peper en zout, uienpoeder, oregano en cayenne.
- Breng de saus aan de kook.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bedek ze met saus.
- Laat de balletjes op een laag vuurtje 20 min verder sudderen.
- Strooi de peterselie over de balletjes en dien op.
Lekker met courgette pasta of met aardappelpuree.
Reacties