Thaise scampisalade

Foto Cathy Van de Moortele
Na een bezoekje aan Het Visioen in Brugge, was ik helemaal verrukt van hun Thaise salade. De Aziatische invloeden binnengebracht door de Indonesische wederhelft, laten hun sporen na in de keuken en dat kan ik alleen maar toejuichen. Deze salade is boeiend en smaakvol en een goede manier om de middag door te komen.

Wat hebben we nodig:
  • 6 grote scampi's, van het darmkanaal ontdaan en gepeld (laat het staartje er maar aan zitten)
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 koffielepel vissaus
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
  • verse gember, geraspt
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • stukje Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • stukje citroengras, geplet en in fijne ringetjes gesneden
  • enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • peper en zout
  • gemengde sla
  • 1/2 avocado, ontpit en in plakjes gesneden
  • enkele druppels citroensap
  • handvol sojascheuten
  • 5 cashews, droog getoast
  • 1/5 komkommer, ontpit en in fijne julienne gesneden
  • 1/4 Granny smith, in fijne julienne gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de scampi's in een diepvrieszakje.
  • Maak de dressing: olie, rijstazijn, vissaus, zoetstof, gember, look, pepertje, citroengras, munt, peper en zout). Giet de dressing over de scampi's, knoop het zakje dicht en laat ze 30 min marineren. Gooi de dressing niet weg. 
  • Haal de scampi's uit de dressing en grill ze kort in een droge, hete pan.
  • Verdeel de sla over je bord.
  • Bedruppel de avocadoplakjes met citroen en schik ze op de sla.
  • Verrijk je salade met cashew noten, komkommerreepjes, appelreepjes en de scampi's.
  • Druppel de dressing over je salade en serveer.
TIP:

Geen zin om te koken? Dan ga je deze salade gewoon eten bij Het Visioen in de Katelijnestraat in Brugge.
Vervang de cashews door amandelen als je nog lower in de koolhydraten wilt gaan en laat dan meteen ook de appel weg.

Reacties