Tomaat garnaal

Foto Cathy Van de Moortele
Niets spectaculair hoor, gewoon lekker. Voor wie graag eens iets anders iets over de middag dan een boterham met kaas of kippewit. Onder het mom van: wat je zelf maakt, maakt je meestal beter. Het heeft alleszins gesmaakt!

Wat hebben we nodig:
  • handvol rucola, gewassen
  • handvol veldsla, schoongemaakt
  • 1/2 stronkje witlof, gesnipperd
  • 1/3 rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • vinaigrette in een potje
  • 6 pecannoten, getoast in een droog pannetje
  • 1 grote, smaakvolle tomaat
  • peper en zout
  • 125 gr grijze garnalen, gepeld
  • zelfgemaakte mayonaise
  • beetje ketchup
  • cayennepeper
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de rucola, sla en witlof in een diep bord.
  • Strooi de uienringen over de salade.
  • Besprenkel met vinaigrette en schep dooreen.
  • Strooi de noten over de salade.
  • Snij het kapje van de tomaat en leg het aan de kant.
  • Hol de tomaat uit met een meloenlepel. Gooi de pitjes weg.
  • Kruid de binnenkant van de tomaat met peper en zout en laat ze omgekeerd uitlekken op een velletje huishoudpapier.
  • Meng de garnalen met de mayonaise, ketchup.
  • Kruid met cayennepeper en voeg de peterselie toe.
  • Schep de garnaalsalade in de tomaat en zet ze op je slaatje.
  • Schep de rest van de garnaalsalade naast de tomaat en zet het kapje erbij.
  • Werk af met nog meer verse peterselie, pijpajuin en bieslook.
TIP:

Serveer de tomaat garnaal met een Noorse meergranen cracker en boter, als je er graag koolhydraten bij wilt.

Reacties