Boontjes in spek

Foto Cathy Van de Moortele
Niets nieuws, niets extreem. Gewoon lekker! Een overblijvertje uit de jaren '80: boontjes in spek. Je kon ze eten op restaurant of op zondag bij een stuk gebraad. Ik vind ze nog altijd lekker, zowel warm als koud.

Wat hebben we nodig:
  • verse boontjes
  • snuifje zout
  • plakjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • peper en zout
  • boter
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de boontjes gaar in ruim, gezouten water.
  • Haal de boontjes uit het water en spoel ze meteen in koud water.
  • Snij de harde bovenkantjes eraf met een scherp mesje en gooi ze weg. Snij alle boontjes af op eenzelfde lengte. 
  • Verdeel de boontjes in bundeltjes van 15 stuks. 
  • Wikkel elk bundeltje in een plakje spek.
  • Kruid alle bundeltjes met peper en zout.
  • Laat wat boter smelten in een brede pan en bak de boontjes rondom rond bruin.
TIP:

De afgesneden restjes van de boontjes meng je met ui en kerstomaat en stoof je de volgende dag.

Reacties