Kokos soja chocomousse

Foto Cathy Van de Moortele
Een hele mond vol, de naam van dit dessert. Hebben jullie al eens de kokos soya yoghurt van Alpro geproefd? Een heel romig en op en top Belgisch product. Voor wie liever soja producten gebruikt of voor wie gewoon zijn grenzen wil verleggen en nieuwe smaken wil ontdekken. Ik had alvast zin in een dessertje dat niet teveel koolhydraten bevatte en door deze producten te combineren, kon ik voldoen aan mijn zin in chocolade.

Wat hebben we nodig:
  • 100 ml room 40%
  • 400 ml Alpro Natuur met kokosnoot
  • 3 eetlepels pure cacao
  • enkele druppels vloeibare zoetstof, type Natrena
  • 1 eetlepel geraspte kokosnoot
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de room tot mayonaise dikte.
  • Spatel de Alpro Natuur met kokosnoot door de room.
  • Zeef de cacao boven de yoghurt en spatel hem er netjes door.
  • Zoet af naar smaak.
  • Verdeel het dessert over 4 mooie glazen en werk af met kokosrasp.
TIP:

Je kan ook nog slagroom opkloppen en het dessert hier mee versieren.
Om het koolhydraatarm te houden, is het beter om echte slagroom te gebruiken dan de Soja Op te kloppen variant.
Hoef je geen rekening te houden met koolhydraatgehaltes, dan kan je gerust voor de plantaardige variant kiezen.
Geen Alpro fan? Gebruik dan 400 ml Griekse yoghurt.
Klop de room niet te stijf op, om het dessert niet te dik te maken.

Reacties