Broccoli salade

Foto Cathy Van de Moortele
Had jij er al eens aan gedacht om een broccoli salade te maken? Rauwe bloemkool eet ik wel vaker, maar rauwe broccoli vind ik net iets minder. Door de broccoli kort te blancheren, is het rauw-rauwe er af maar heb je ook geen "platte" broccoli (vies, ugh). Super slaatje!

Wat hebben we nodig:
  • 1 wortel, geschraapt en in diagonale plakjes gesneden
  • 1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 5 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd
  • 10 pecannoten (of walnoten)
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
  • 1 eetlepel water
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de wortel beetgaar in licht gezouten water.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en laat ze even mee garen tot ze al dente zijn.
  • Giet de groentjes af en spoel ze kort onder koud water.
  • Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof. 
  • Laat het spek uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg.
  • Toast de noten in dezelfde pan.
  • Meng de broccoli, wortel, uisnippertjes, het verkruimelde spek en de noten in een kom.
  • Meng de mayonaise met het water en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
  • Zet de salade minstens een uur koel weg.
TIP:

Je kan het spek ook krokant bakken door de plakjes op een dubbel vel keukenrol te leggen en ze 3 - 4 min te garen op volle kracht in de microgolf.

Reacties