Fijne groentjesomelet met gebakken champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Zet je vetverbranding aan het werk met een ontbijtje vol proteïnen en groentjes. Kleurrijk, vrolijk en lekker! Ik heb al jaren een NicerDicer in huis en gebruik die meerdere keren per week om groentjes in fijne brunoise te snijden. Altijd lekker in een omelet.
Heb je zelf kippen? Bedank hen dan voor de lekkere eitjes en geniet van jouw ontbijt.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 plak rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 courgette, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • peper en zout
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
  • enkele blokjes kaas
  • boter
  • 125 gr champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een anti-kleefpan.
  • Fruit de paprika, wortel, selder en courgette even aan, zonder ze bruin te laten worden.
  • Giet de eitjes over de groenten, draai de pan even rond en laat de eitjes hun weg vinden tussen de groenten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Strooi de pijpajuintjes en kaas over de omelet en zet even het deksel op de pan.
  • Laat de omelet zachtjes garen.
  • Laat ondertussen wat boter smelten in een ander pannetje. 
  • Laat de boter mooi kleuren. 
  • Bak de champignons mooi bruin.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de omelet zachtjes op een bord glijden en vouw ze dicht.
  • Serveer de omelet met de champignons.
  • Werk af met de bieslook.
TIP:

Dit soort ontbijt zorgt voor veel verzadiging en garantie op geen trek in tussendoortjes.

Reacties