Fijne groentjesomelet met gebakken champignons
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Heb je zelf kippen? Bedank hen dan voor de lekkere eitjes en geniet van jouw ontbijt.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 plak rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 1/3 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/3 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
- 1/3 courgette, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 2 eieren, losgeklopt
- peper en zout
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en gesnipperd
- enkele blokjes kaas
- boter
- 125 gr champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- verse bieslook, fijngesnipperd
- Laat wat olie warm worden in een anti-kleefpan.
- Fruit de paprika, wortel, selder en courgette even aan, zonder ze bruin te laten worden.
- Giet de eitjes over de groenten, draai de pan even rond en laat de eitjes hun weg vinden tussen de groenten.
- Kruid met peper en zout.
- Strooi de pijpajuintjes en kaas over de omelet en zet even het deksel op de pan.
- Laat de omelet zachtjes garen.
- Laat ondertussen wat boter smelten in een ander pannetje.
- Laat de boter mooi kleuren.
- Bak de champignons mooi bruin.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de omelet zachtjes op een bord glijden en vouw ze dicht.
- Serveer de omelet met de champignons.
- Werk af met de bieslook.
Dit soort ontbijt zorgt voor veel verzadiging en garantie op geen trek in tussendoortjes.
Reacties