Eierkoeken

Foto Cathy Van de Moortele
We haalden ze meestal op de markt. Misschien dat wij deze eierkoeken daarom "marktkoeken" noemden? Ze werden allemaal op elkaar gestapeld en in een doorzichtige zak bewaard. We waren er allemaal dol op. Het krokante randje, dat je eerst oppeuzelde en dan zo met kleine muizenhapjes verder rond gaan tot de koek op was. Om dan aan de tweede te beginnen, en de derde en..
Dit is een recept met slechts 3 ingrediënten. Nooit geweten dat zoiets lekkers zo eenvoudig was om klaar te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Doe de suiker in de kom van de Kenwood.
  • Breek de eieren op de suiker en klop beide samen heel goed op tot een zachtgele, romige, dikke massa. Er mogen geen suikerkorreltjes meer in zitten.
  • Strooi de gezeefde bloem over de eiermassa en spatel die er voorzichtig door.
  • Neem een grote ijsschep en schep 8 gelijke hoopjes beslag op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog een beetje uit.
  • Bak de eierkoeken 15 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:

Dit is een tussendoortje dat heel snel klaar is en weinig ingrediënten vraagt.
Heb je geen zelfrijzende bloem in huis? Niet getreurd: gebruik dezelfde hoeveelheid gewone bloem en voeg een lepeltje bakpoeder toe. Zorg dat het bakpoeder goed gemengd is met de bloem.
Voeg enkele druppels vanille extract toe als je dat lekker vindt.
Werk de eierkoek af met opgeklopte slagroom en verse aardbeien.

Reacties