Zijdezachte pasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit pastarecept zorgt voor een pasta die zijdezacht is. Wie wil dat nu niet proeven?
Wat hebben we nodig:
- 3 eieren
- 2 kopjes pastabloem (= 300 gr)
- 1 koffielepel olie
- Klop de eieren los.
- Voeg 3/4 van de bloem toe en meng de twee ingrediƫnten samen.
- Voeg de rest van de bloem toe, samen met de olie.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een kwartiertje rusten.
- Snij het deeg in stukken (dek de rest af) en haal het deeg door de wijdste stand van de pastamachine.
- Vouw dubbel en haal het opnieuw door de wijdste stand. Herhaal dit proces nog een keertje.
- Verklein telkens de stand van de pastamachine, tot je pasta de gewenste dikte heeft.
- Maak lasagne, tagliatelli, spaghetti, .. wat je zelf lekker vindt.
Serveer deze pasta met home made marinarasaus en uitgebakken spekjes. Lekker!
Reacties