Zijdezachte pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Misschien ben ik wel in het verkeerde land geboren, maar pasta eet ik nog altijd liever dan gekookte aardappelen. Het tevreden gevoel, de trots, de warmte, de verzadiging die je krijgt bij het eten van verse pasta, is de moeite meer dan waard. En eigenlijk duurt het niet langer dan aardappelen wassen, schillen, koken, ... Met de regel: 3 - 2 - 1 kan je dit recept makkelijk onthouden: 3 eieren, 2 kopjes pasta, 1 koffielepel olie.
Dit pastarecept zorgt voor een pasta die zijdezacht is. Wie wil dat nu niet proeven?

Wat hebben we nodig:
  • 3 eieren
  • 2 kopjes pastabloem (= 300 gr)
  • 1 koffielepel olie
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren los.
  • Voeg 3/4 van de bloem toe en meng de twee ingrediĆ«nten samen. 
  • Voeg de rest van de bloem toe, samen met de olie.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een kwartiertje rusten. 
  • Snij het deeg in stukken (dek de rest af) en haal het deeg door de wijdste stand van de pastamachine.
  • Vouw dubbel en haal het opnieuw door de wijdste stand. Herhaal dit proces nog een keertje.
  • Verklein telkens de stand van de pastamachine, tot je pasta de gewenste dikte heeft.
  • Maak lasagne, tagliatelli, spaghetti, .. wat je zelf lekker vindt.
TIP:

Serveer deze pasta met home made marinarasaus en uitgebakken spekjes. Lekker!

Reacties