The Ultimate Chocolate Milkshake

Foto Lana Joos
Op de dag dat Club Brugge het moest opnemen tegen aartsrivaal Anderlecht, wou onze Noorse uitwisselingsstudent Isak - tegen alle verwachtingen in - de match Liverpool - Manchester United zien. Hij vroeg of er ergens een cafeetje was, waar hij en zijn Noorse compagnon een milkshake konden drinken en tegelijkertijd konden supporteren voor de game. Ik vreesde het ergste... heel België was in de ban van Club Brugge - Anderlecht en gaf geen zier om Liverpool - Manchester United. Zelfs de live stream op Internet lukte niet en hij was zo gefrustreerd en teleurgesteld.
Daar ik hem geen voetbalmatch kon geven, ben ik maar gegaan voor de Ultimate Chocolate Milkshake en dat heeft het leed toch wel een beetje verzacht. Oja, de ploeg waar hij voor supporterde, heeft zelfs gewonnen. En nee, ik heb er geen idee van welke ploeg dat was..

Wat hebben we nodig:
  • 2 repen côte d'or melkchocolade, grof gehakt
  • 1 eetlepel pure cacao
  • 250 ml melk
  • 2 - 3 bollen chocoladeroomijs
  • 1 eetlepel romige pindakaas
  • 200 ml slagroom 
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 reep côte d'or melkchocolade, grof gehakt
  • 1 eetlepel brésilienne nootjes
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de chocolade op lage kracht in de microgolf.
  • Doe de gesmolten chocolade in de blender en strooi er de cacao over.
  • Voeg de melk toe en blender.
  • Schep het roomijs bij de melk, samen met de pindakaas en blender de milkshake glad. 
  • Klop de slagroom half op. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot de slagroom stevig is.
  • Smelt de reep chocolade in de microgolf op lage kracht.
  • Giet de milkshake in twee hoge glazen.
  • Breng de slagroom over in een spuitzak met grote, getande mond en spuit de slagroom op de milkshakes.
  • Drizzle wat gesmolten chocolade over de slagroom en strooi de nootjes erover.
  • Stop een rietje in de slagroom en genieten maar!
TIP:

Serveer de milkshake meteen.
Als je geluk hebt, is er nog een beetje milkshake over, om die laatste gaatjes te vullen.

Reacties