Appelkrokantje

Het mag geen geheim zijn, dat ik nogal tuk ben op Tupperware. Mijn kasten zijn goed bevoorraad en het zijn ook producten die ik heel graag en vaak gebruik. Wat ik niet gebruik, koop ik niet.
Neem nu deze mini muffin vormpjes. Ideaal voor een klein hapje dat je bij de koffie kan serveren als je het traditionele koekje wil vervangen door een lekkernij. Silicone Tupperware vormen hoef je niet in te vetten. Je spoelt ze om met koud water en laat ze even uitdruppen. Beslag erin, vorm op een rooster (niet op de bakplaat, zodat je een egaal resultaat kan garanderen) en bakken maar. Laat het gebak altijd volledig afkoelen in de vorm, op een taartrooster. Op die manier kan je jouw traktatie netjes uit de vorm halen.

Wat hebben we nodig:
  • 3 Pink Lady's, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 60 gr water
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • snuifje kaneel
  • 280 gr patisseriebloem
  • 180 gr havermout
  • 185 gr donkerbruine suiker
  • 1 snuif kaneel
  • 345 gr boter, koud
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet je silicone mini muffin vormpjes klaar op je ovenrooster.
  • Snij de appels in blokjes en doe ze samen met het water, suiker en kaneel in een steelpan.
  • Breng de appeltjes aan de kook en laat ze dan zachtjes sudderen tot ze grotendeels gaar zijn.
  • Zet de steelpan van het vuur.
  • Meng de bloem met de havermout, bruine suiker, kaneel. 
  • Snij de boter met twee messen door het bloemmengsel tot je kruimeltjes bekomt.
  • Schep in elke muffin cup een eetlepel van deze crumble en duw de crumble met je vingers langs de randjes omhoog, zodat je een "kopje" van crumble bekomt. Zorg dat er geen gaten in het deeg zitten. Is dat wel zo, breng dan nog wat extra crumble aan om de gaatjes dicht te maken.
  • Schep in elke cup een beetje appelmoes.
  • Strooi de resterende crumple mix over de appelmoes.
  • Bak deze appelkrokantjes 15 - 20 min in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
TIP:

Een snuifje nootmuskaat doet het ook altijd goed in dit recept.

Reacties