Groentenlasagne met provolone en pijnboompitten

Foto Cathy Van de Moortele
Onze inspiratie voor gezonde veggie maaltijden zat al een tijdje in het slop. Een vriendin wees me op het initiatief HelloFresh, waarbij je wekelijks een pakket kan bestellen: nagenoeg alle ingrediƫnten worden aan huis geleverd, met de recepten erbij om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dat idee moesten wij natuurlijk uittesten!
De eerste dozen (FruitBox en VeggieBox) werden geleverd op maandag op het afgesproken uur. Alles zat netjes verpakt en was gekoeld bewaard. De hoeveelheden die nodig waren in het recept, waren op voorhand gedoseerd, zodat je niet met overschotten of tekorten zat. Er is goed nagedacht over de receptenkaarten in de box. De ingrediƫnten die je nodig hebt, kan je klaarzetten voor je met het koken begint. Het recept is eenvoudig en duidelijk uitgelegd.
Wij zijn fan! Weer eens een nieuwe wind in de keuken. Recept van HelloFresh!
Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel roomboter + extra
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • 1/2 chilipepertje, ontpit en heel fijngesnipperd
  • 1/2 courgette, in halve plakjes gesneden
  • 300 gr Parijse champignons, in plakjes gesneden
  • peper en zout
  • 200 gr verse, jonge spinazie, gewassen
  • 800 gr passata van tomaten
  • 2 koffielepels oregano
  • 250 gr verse lasagnebladeren
  • 75 gr provolone kaas, geraspt
  • 15 gr pijnboompitjes, droog getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Vet een rechthoekige ovenschotel in met wat boter en zet hem aan de kant.
  • Verhit een wok en voeg de lepel boter toe.
  • Fruit de ui glazig en voeg de look toe. Roerbak die even mee en voeg dan de gesnipperde peper toe.
  • Bak de courgette en champignons mee op een hoger vuur.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de spinazie slinken in de pan en roer ze onder de andere groentjes.
  • Voeg de passata toe, kruid met oregano en breng de saus net aan de kook.
  • Schenk een klein beetje saus in de ovenschotel en schik de eerste twee lasagnebladeren. Ze mogen elkaar lichtjes overlappen.
  • Bedek de lasagne met een dun laagje saus en druk goed aan.
  • Herhaal deze stap tot je eindigt met een laatste laagje saus.
  • Strooi de kaas en de pijnboompitjes over de saus.
  • Kruid af met peper.
  • Bak de groentenlasagne 20 - 25 min.
TIP:

Neem een ovenschotel waar de lasagnebladeren juist in passen. Zo blijft de lasagne mooi compact en is hij straks goed te snijden.

Reacties