Kip curry salade

Foto Cathy Van de Moortele
De lente is weer in het land. Tijd om aan de slaatjes te beginnen. Er stond een kip te braden in de oven, toen ik er aan dacht om nog eens een kip curry salade klaar te maken voor mijn werklunch. Klinkt niet slecht, al zeg ik het zelf.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 kipfilet
  • uienpoeder
  • lookpoeder
  • 1/2 stevige appel, van het klokhuis ontdaan en in grove brunoise gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1/2 selderstengel, in maantjes gesneden
  • 1 eetlepel veenbesjes
  • 1 hardgekookt ei, gepeld en in brunoise gesneden
  • enkele grote bladeren kropsla
  • 1 eetlepel zure room
  • snuif kerriepoeder
  • snuifje cayenne
  • beetje verse gember, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een pannetje.
  • Kruid de kip met uienpoeder en lookpoeder en bak ze bruin.
  • Laat de kipfilet een beetje afkoelen en snij hem dan in hapklare stukjes.
  • Meng de appel met de pijpajuin en selder. Voeg de kip, veenbesjes en blokjes ei toe.
  • Maak de dressing: meng de zure room met peper en zout, gember en honing.
  • Schep de dressing over de salade, dek ze af en zet ze 1 tot 4u koud weg.
  • Beleg je bord met sla.
  • Schep de kip curry salade over de slabladeren.
TIP:

Je kan ook restjes van een gebraden kip gebruiken.
Voeg wat getoaste amandelstukjes toe voor extra crunch.
Je kan de veenbesjes ook vervangen door gouden rozijntjes.
Als je de appel en de veenbesjes eruit laat, zal je salade nog koolhydraatarmer zijn.

Reacties