Energy repen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr ongepelde amandelen, gehakt
- 100 gr havermout
- 40 gr dennepitten
- 35 gr lijnzaad
- 100 gr lichtbruine suiker
- 150 gr honing
- 60 gr boter
- snuifje zout
- vanille extract
- 80 gr gepofte quinoa
- 40 gr gedroogde veenbesjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Strooi de noten, havermout, dennepitten en lijnzaad op het bakblik en bak ze een 8-tal min of tot je keuken lekker ruikt.
- Breng alles over in een grote mengkom.
- Doe de suiker, honing, boter en zout in een steelpan en verwarm alles tot de suiker oplost en je een soort lichtgekleurde caramel krijgt.
- Neem de pan van het vuur en voeg de vanille toe.
- Giet deze massa over de droge ingrediƫnten en meng goed.
- Roer de quinoa en veenbesjes door de rest.
- Bekleed een vierkante bakvorm van 20cm met bakpapier en laat de randen overhangen, zodat je straks de repen met bakpapier uit de vorm kan heffen.
- Breng de ingrediƫnten over in de bakvorm. Leg er nog een blad bakpapier op, om de bovenkant zo effen mogelijk te kunnen strijken.
- Laat de energy koek 2u opstijven.
- Verwijder de bovenste laag bakpapier.
- Til de koek uit de bakvorm en snij hem in 14 gelijke repen met een groot, scherp mes.
Verpak de repen individueel en bewaar ze in een hermetisch afgesloten doos in de koelkast. Laat de repen op kamertemperatuur komen voor je ze eet.
Ik heb gekozen voor ongepelde amandelen, maar je kan ook walnoten, pecannoten, hazelnoten,.. gebruiken.
Ik knip mijn noten met een schaar. Als je ze hakt, verpulveren ze te veel.
Reacties