Noorse wafeltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem
- 30 gr suiker
- snuifje zout
- 3 eieren, op kamertemperatuur, gescheiden
- 225 gr zure room, op kamertemperatuur
- vanille extract
- 75 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 75 ml spuitwater
- Meng de bloem met de suiker en het zout met een garde.
- Klop de eierdooiers op met de zure room, vanille, boter en water in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
- Meng de droge met de natte ingrediƫnten en mix alles samen tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
- Verhit het wafelijzer en vet het lichtjes in.
- Bak de wafeltjes goudbruin en krokant.
Serveer de wafeltjes met zure room en confituur, boter of slagroom of eet ze zoals de Noren: belegd met een plakje kaas.
Het spuitwater zorgt voor luchtigheid.
Reacties