Tomaten tortellini soep
Weet je nog, dat we die megalekkere kaastortellini's gemaakt hebben? Zo delicaat, zo vers, zo lekker. Je kan ze in verschillende gerechten gebruiken: als hoofdgerecht met een ham/kaassaus, met spinazie en wat gebruinde boter, .. Ook in deze tomatensoep doen ze het schitterend!
Wat hebben we nodig:
Verrijk de soep met wat Griekse yoghurt.
Geef krokant stokbrood bij de soep.
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 3 tenen look, gepeld en geplet
- 2 laurierblaadjes
- enkele chilivlokjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- 400 ml bouillon
- verse basilicum, in reepjes gescheurd
- peper en zout
- kaastortellini
- extra basilicum, in reepjes gescheurd
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- Laat wat vetstof smelten in een grote kookpot.
- Fruit de uitjes glazig en voeg de look toe. Laat de uien niet bruin worden.
- Voeg de laurierblaadjes en chili toe.
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe.
- Roer de basilicum door de soep en kruid met peper en zout.
- Breng de soep aan de kook en laat ze dan zachtjes garen.
- Gooi de laurierblaadjes weg.
- Blender de soep met de staafmixer.
- Zet de soep weer op het vuur en voeg de tortellini toe. Laat ze meegaren gedurende zo'n 7 - 8 min.
- Strooi wat extra basilicumreepjes op de soep en geef er de kaas apart bij.
Verrijk de soep met wat Griekse yoghurt.
Geef krokant stokbrood bij de soep.
Reacties