Tomaten tortellini soep

Weet je nog, dat we die megalekkere kaastortellini's gemaakt hebben? Zo delicaat, zo vers, zo lekker. Je kan ze in verschillende gerechten gebruiken: als hoofdgerecht met een ham/kaassaus, met spinazie en wat gebruinde boter, .. Ook in deze tomatensoep doen ze het schitterend!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en geplet
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele chilivlokjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 400 ml bouillon
  • verse basilicum, in reepjes gescheurd
  • peper en zout
  • kaastortellini
  • extra basilicum, in reepjes gescheurd
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een grote kookpot.
  • Fruit de uitjes glazig en voeg de look toe. Laat de uien niet bruin worden.
  • Voeg de laurierblaadjes en chili toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe.
  • Roer de basilicum door de soep en kruid met peper en zout.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze dan zachtjes garen.
  • Gooi de laurierblaadjes weg.
  • Blender de soep met de staafmixer.
  • Zet de soep weer op het vuur en voeg de tortellini toe. Laat ze meegaren gedurende zo'n 7 - 8 min.
  • Strooi wat extra basilicumreepjes op de soep en geef er de kaas apart bij.
TIP:

Verrijk de soep met wat Griekse yoghurt.
Geef krokant stokbrood bij de soep.

Reacties