Kokkels uit de kom

Foto Cathy Van de Moortele
Zo'n gemakkelijk en smakelijk gerecht. Je hebt er echt niet veel ingrediƫnten voor nodig. Dat moet L.E.S.S. ook gedacht hebben, toen we het daar voorgeschoteld kregen: Less is more..

Wat hebben we nodig:
  • verse kokkels, goed gewassen en van alle zand ontdaan
  • olie
  • look, gepeld
  • zeste van citroen
  • pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • witte peper
Hoe gaan we te werk:
  • Zorg dat de kokkels volledig zandvrij zijn.
  • Zet een pot met zware bodem op een medium tot hoog vuur.
  • Voeg een scheutje olie toe, samen met de look.
  • Vul de pot met de kokkels en zet er onmiddellijk een deksel op.
  • Gaar de kokkels in 5 min. Ze moeten nog een beetje glazig zijn.
  • Strooi de citroenzeste en pijpajuintjes over de kokkels, kruid flink met peper en serveer meteen.
TIP:

Zet de kokkels een nacht onder water, zodat ze al hun zand kunnen vrijgeven.

Reacties