Mueslirepen

Foto Cathy Van de Moortele
Uiteraard kan je overal mueslirepen kopen, dat is niet het probleem. Maar waarom die dure repen kopen, die ook nog eens veel additieven bevatten, als je ze gewoon supersimpel zelf kan maken? Je kan vertrekken van je favoriete aangekochte muesli (kies dan wel voor de gezondere soorten, zonder toegevoegde suikers) of je maakt je muesli meteen ook zelf. Twee keer raden welke muesli ik gebruikt heb? Inderdaad...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr havermout 
  • 30 gr gepofte quinoa 
  • 30 gr ongepelde amandelen, in plakjes gesneden
  • 30 gr gedroogde papayablokjes 
  • 30 gr gedroogde pruimen, gesnipperd  
  • 1 eetlepel chia zaadjes
  • 20 gr zonnebloempitjes
  • 170 gr kokosolie
  • 45 ml honing 
  • 1 eetlepel kaneel
  • enkele druppels vanille essence
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havermout met de quinoa, noten, gedroogd fruit, chia zaadjes en zonnebloempitjes.
  • Smelt de kokosolie en voeg de honing toe.
  • Los de kaneel en vanille op in de warme olie en giet dit over de muesli.
  • Meng goed.
  • Stort de massa uit op de bakplaat en druk alles effen en egaal.
  • Bak de mueslirepen 30 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Gebruik een scherp mes om de muesli in repen te snijden.
TIP:

Drizzle wat gesmolten chocolade over de muesli voor je ze in repen snijdt of voeg een handvol chocolate chips toe aan de muesli.
Ik gebruik graag een schaar om noten te knippen ipv te hakken. Op die manier verpulver je de noten niet, maar krijg je mooie stukjes noot.

Reacties