Gevulde broccoli aardappelen in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit is trouwens een leuke manier om kinderen broccoli te laten eten. Of mama's... die het niet zo hebben voor broccoli.
Wat hebben we nodig:
- 7 grote, kruimige aardappelen, ongeschild maar gewassen
- 1 broccoli, schoongemaakt en gaar gekookt
- 125 ml zure room
- 75 gr mozzarella, geraspt + een beetje extra voor de afwerking
- vers gesnipperde bieslook
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Foto Cathy Van de Moortele - Prik de aardappelen op meerdere plaatsen in met een vork en leg ze op een ovenschaal.
- Bak de aardappelen 30 min, draai ze om en bak ze nog 30 min of tot ze gaar zijn en je er met de punt van een aardappelmesje makkelijk door kan.
- Snij 1/3 van de aardappelen horizontaal weg. Hou de hoedjes apart.
- Gebruik een meloenschepje om het aardappelkruim voorzichtig uit de pel te halen. Breek de pel niet.
- Stamp de aardappelen met de broccoli.
- Roer de zure room, kaas en bieslook door de puree en kruid met peper en zout.
- Schep deze groentenpuree in een spuitzak met grote, gekartelde mond.
- Vul de aardappelpellen op met de puree. Zorg dat de aardappelen weer helemaal gevuld zijn. Ze mogen gerust een torentje hebben.
- Zet de hoedjes schuin op de puree en werk af met extra mozzarella.
- Warm de aardappelen weer op in een oven van 180°C.
Je kan ook boter gebruiken ipv zure room, maar de zure room geeft toch een zachtere toets.
Heb je cheddar kaas in huis? Lekker kleurrijk en smaakvol, ter vervanging van de mozzarella.
Doe eens wat gebakken, verkruimeld spek bij de broccoli puree... hmhmhmhmhm
Reacties