Zalmburgertjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn klein, schattig en superlekker! Koud of warm, met of zonder dipsaus: altijd een hit.

Wat heb je nodig:
  • 1/2 potje zure room
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 komkommer, geschild en ontpit en fijngeraspt
  • verse munt, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 600 gr zalm
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de dressing eerst klaar. Ze moet tijd krijgen om te trekken in de koelkast.
  • Meng de zure room met het citroensap, geraspte komkommer en lekker veel vers gesnipperde munt.
  • Kruid af met peper en zout. 
  • Dek het kommetje dressing af en laat het rusten in de koelkast.
  • Hak de zalm en voeg de sesamzaadjes, kaneel, olie, chilisaus, peterselie, sjalot en look toe.
  • Kruid goed af met peper en zout.
  • Maak mini burgertjes van de zalm en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Verhit wat vetstof in een grote pan.
  • Bak de burgertjes op medium warmte goudbruin.
  • Serveer de zalmburgertjes warm of koud met de dressing. Geef er een groene salade bij.
TIP:

Heb je graag wat pit? Voeg dan wat chilivlokjes toe aan de zalm.

Reacties