Zalmburgertjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat heb je nodig:
- 1/2 potje zure room
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 komkommer, geschild en ontpit en fijngeraspt
- verse munt, fijngesnipperd
- peper en zout
- 600 gr zalm
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 koffielepel kaneel
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes look, gepeld en geperst
- peper en zout
- vetstof
- Maak de dressing eerst klaar. Ze moet tijd krijgen om te trekken in de koelkast.
- Meng de zure room met het citroensap, geraspte komkommer en lekker veel vers gesnipperde munt.
- Kruid af met peper en zout.
- Dek het kommetje dressing af en laat het rusten in de koelkast.
- Hak de zalm en voeg de sesamzaadjes, kaneel, olie, chilisaus, peterselie, sjalot en look toe.
- Kruid goed af met peper en zout.
- Maak mini burgertjes van de zalm en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast.
- Verhit wat vetstof in een grote pan.
- Bak de burgertjes op medium warmte goudbruin.
- Serveer de zalmburgertjes warm of koud met de dressing. Geef er een groene salade bij.
Heb je graag wat pit? Voeg dan wat chilivlokjes toe aan de zalm.
Reacties