Noodles met kippengehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Sinds ik mijn eigen vleesmolentje in huis heb, maak ik graag zelf kippengehakt. Magerder dan varkensgehakt en lekker van smaak, mits je de juiste kruiding voor ogen houdt.
Dit noodle gerecht maak je met kippengehakt en door toevoeging van de extraatjes, zit je straks lekker aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 350 gr kippengehakt
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml droge, witte wijn
  • 1 koffielepel oestersaus
  • snuif suiker
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 400 gr eiernoodles, gekookt
  • handvol sojascheuten
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de wok en voeg een beetje olie toe.
  • Bak het gehakt rul en voeg de pijpajuintjes, look en chilivlokjes toe.
  • Blus met sojasaus, voeg witte wijn, oestersaus, suiker en kippenbouillon toe en roerbak tesamen.
  • Meng het water met de maïzena tot een dik papje en gebruik dit om je saus in te dikken. 
  • Meng het vlees met de eiernoodles en laat alles nog eens goed doorwarmen.
  • Serveer met de sojascheuten en extra pijpajuintjes.
TIP:

Voor het kippengehakt gebruik ik liefst ontvelde en ontbeende kippendijen. De smaak en de sappigheid heb je nodig om gehakt te maken. Enkel kipfilet gebruiken is te droog.
Zorg dat het vlees ijskoud is, voor je het door de molen haalt. 

Reacties