Kikkererwtensoep

Foto Cathy Van de Moortele
Peulvruchten zijn goed voor je. Deze complexe koolhydraten zorgen voor een gevuld gevoel en laten je suikerspiegel niet pieken. Ze geven hun suikers langzaam af en zullen je verzadigd en tevreden achterlaten...
Uiteraard maken we deze soep niet enkel omdat ze gezond is, maar vooral omdat ze kleurrijk en lekker is. Wat dacht je wel?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • snuifje zout
  • 1 groot blik kikkererwten (480 gr nettogewicht), gespoeld en uitgelekt
  • 1 l groentenbouillon
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele saffraandraadjes
  • 3 eierdooiers, lichtjes opgeklopt
  • 250 gr Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
  • snuifje zoete paprika
  • verse peterselie, grof gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een grote pot.
  • Fruit de uisnippers glazig met wat zout.
  • Roer de kikkererwten door de uien en overgiet met de bouillon.
  • Voeg de look toe.
  • Breng de soep aan het sudderen en neem ze dan van het vuur.
  • Klop de saffraandraadjes door de dooiers en roer er dan de yoghurt door.
  • Voeg een grote pollepel bouillon toe aan de yoghurt en meng goed.
  • Roer deze mengeling geleidelijk aan door de soep.
  • Warm de soep goed door en blijf roeren tot de soep romig. De soep mag zeker niet koken, maar moet op een heel zacht vuurtje opgewarmd worden.
  • Schep een deel van de kikkererwten uit de soep en hou ze apart.
  • Blender de soep en voeg dan de kikkererwten weer toe.
  • Serveer de soep in mooie kommen.
  • Werk af met paprika en peterselie.
TIP:

Je kan er ook voor kiezen om de soep niet te pureren.
Serveer de soep met platbrood.
Vervang de peterselie door koriander voor een meer oriƫntaalse touch.

Reacties