Zon in ravioli
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr pastabloem "00"
- 1 ei
- scheutje water
- scheutje olie
- 4 eierdooiers
- truffelolie
- peper en zout
- verse bieslook, gesnipperd
- truffel
- Meng de bloem met het ei en voeg voorzichtig wat water en olie toe om het deeg kneedbaar te maken.
- Kneed tot een homogeen deeg, wikkel in plastic folie en laat het pastadeeg 30 min rusten.
- Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap deeg.
- Vouw het deeg in twee en snij het door.
- Snij 4 gelijke vierkanten van het deeg.
- Leg voorzichtig een eierdooier op een lapje deeg. Doe dat ook met de andere eierdooiers.
- Bevochtig de randjes van het deeg met water (doe dat met je vinger).
- Dek af met het tweede vel deeg en druk goed aan, zodat de eierdooier niet kan weglopen.
- Kook de ravioli voorzichtig in ruim, gezouten water. Drie minuutjes zal volstaan, zodat de dooier mooi lopend blijft.
- Schep de ravioli in verwarmde borden, bedruppel met wat truffelolie en kruid af met peper en zout. Strooi de bieslook over de ravioli.
- Schaaf wat zomertruffel over je gerecht en serveer met een dikke snede vers gebakken brood.
Dit is genieten...
Bedruppel de ravioli met gesmolten boter ipv truffelolie.
Bang dat je dooiers niet lopend zullen zijn? Bevries ze dan even voor je de ravioli vult.
Reacties