Broodje Braadworst

Foto Cathy Van de Moortele
We wonen dicht bij Eeklo en wie Eeklo kent, weet dat de inwoners graag naar de markt gaan. Om 10u staan ze al aan te schuiven aan de kraampjes met hamburgers en braadworsten. Ik vind dat ook heel erg lekker ruiken, maar ben altijd een beetje zenuwachtig over hoe het vlees bewaard wordt. Mijn maagje is nogal teer en ik ben gevoelig aan producten die niet correct bewaard worden. Vandaar dat ik nogal graag zelf mijn eten klaarmaak.
Hubby was blij verrast met deze lunch. Zijn gezicht sprak boekdelen en het heeft me eigenlijk ook wel kunnen bekoren: Broodje Braadworst!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 braadworsten
  • 1 grote ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
  • peper en zout
  • 2 kraakverse piccolo's, doormidden gesneden
  • mosterd
  • ketchup
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een pan.
  • Bak de worsten bruin aan beide zijden en laat ze dan op een zacht vuurtje onder deksel verder garen.
  • Laat wat vetstof smelten in een tweede pan.
  • Fruit de uienringen op een zacht vuurtje tot ze goudbruin zijn en heerlijk geuren.
  • Kruid met peper en zout.
  • Besmeer de onderste helften van de broodjes met mosterd.
  • Beleg de broodjes met de worsten en schik daarop de uienringen.
  • Spuit wat ketchup over de uien en top af met de bovenkanten van de broodjes.
TIP:

Je kan de braadworst ook vervangen door witte pens.

Reacties