Salsa Romesco

Foto Cathy Van de Moortele
Deze Spaanse saus is heerlijk op crostini, maar kan ook gemengd worden met pasta, op kip, bij vis, als extraatje bij sauzen,.. Er zijn zoveel manieren om Romesco saus te maken, maar dit recept is al een heel mooi begin. Een beetje te vergelijken met een rode pesto.

Wat hebben we nodig:
  • 35 gr blanke amandelen, droog geroosterd
  • 1 snede oud wit brood, in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel appelazijn
  • 4 tomaten, in 4 gesneden
  • 50 gr geroosterde paprika's (bokaal)
  • 1 teen look, gepeld en gehakt
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de amandelen in de keukenrobot en maal ze fijn (maar niet tot poeder).
  • Voeg het brood toe, met de balsamico, tomaten, paprika's, look en paprikapoeder.
  • Voeg de olie toe terwijl de keukenrobot draait.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Heb je geen appelazijn in huis, gebruik dan gewone azijn en voeg wat suiker toe.

Reacties