Tagliatelli met gerookte zalm en erwtjes

Foto Cathy Van de Moortele
Voor wie liever geen vlees eet en houdt van de verfijnde smaak van gerookte zalm, is deze pasta het perfecte snel-klaar-recept. Ideaal voor tijdens de week en met de smaak van het weekend.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr tagliatelli
  • zout
  • 40 gr vetstof
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 30 gr bloem
  • 475 ml melk
  • 60 gr geraspte kaas
  • peper en zout
  • 150 gr diepvrieserwtjes
  • 285 gr gerookte zalm, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook. 
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Smelt de vetstof in een kookpot.
  • Fruit de pijpajuintjes even aan.
  • Strooi de bloem over de uitjes en meng de melk geleidelijk aan met de roux.
  • Laat de kaas smelten in de saus en kruid met peper en zout.
  • Voeg de erwtjes toe.
  • Giet de pasta af en meng die onder de saus met een klein beetje kookvocht. Dit helpt om de saus nog wat te binden en de pasta makkelijker onder de saus te mengen.
  • Strooi de zalmsnippertjes over de pasta en roer door elkaar.
  • Kruid nog eens af met peper.
TIP:

Ik hou zelf wel van Parmezaanse kaas in dit gerecht, maar je kan ook Romano of mozzarella gebruiken.
Je kan ook jonge prei gebruiken ipv pijpajuintjes of gewone ui.

Reacties