Wheat thins

Foto Cathy Van de Moortele
Eva was helemaal verlekkerd op wheat thins, tijdens ons laatste verblijf in Florida. We hebben daar toch een paar dozen gekocht en verorberd. Doordat je ze maakt met volkoren bloem en ze in de oven worden gebakken, zijn ze best gezond. Eet ze zo, als snack tussendoor, of eet er wat kaas en druifjes bij als lunch. Ze zijn veel sneller klaar dan je denkt. 

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr volkoren bloem
  • 25 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • snuifje paprikapoeder
  • 60 gr boter, in blokjes gesneden
  • 50 ml water
  • enkele druppels vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een garde om de bloem te mengen met de suiker, het zout en het paprikapoeder.
  • Voeg de boter toe aan de bloem en meng alles samen tot een samenhangend deeg.
  • Voeg het water geleidelijk aan toe. Misschien heb je niet al het water nodig, misschien heb je er wat meer nodig.
  • Voeg ook de vanille toe en kneed een laatste keer.
  • Je moet een zacht, soepel deeg bekomen. Voeg nog wat extra water toe als het deeg te droog is.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol 1 deel deeg uit tot een mooie rechthoek. Dek de rest van het deeg af.
  • Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen. Bestuif je werkblad met bloem, zodat het niet kleeft. Ik gebruik hiervoor mijn pastamachine en rol het deeg uit tot en met stand 4.
  • Gebruik een pizzawiel om het deeg mooi vierkant te snijden. 
  • Leg het deeg op het bakpapier.
  • Snij de vierkante lap dan in gelijke kleine vierkantjes van 4x4 cm. Je hoeft ze niet te verspreiden op de bakplaat omdat ze niet uitlopen. 
  • Naar keuze kan je de crackers nog bestrooien met wat zout.
  • Ga zo verder tot al het deeg verwerkt is.
  • Bak de wheat thins goudbruin en krokant, gedurende 10 min. Zorg dat de crackers niet verbranden.
  • Laat de crackers afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een luchtdichte doos.
TIP:

Je kan het zout op de crackers ook vervangen door kaneelsuiker voor een zoete versie, als je dat lekker vindt.
Ik had mijn crackertjes op formaat 2x2 cm gemaakt. Supercute maar misschien toch een beetje te klein.

Reacties