Varkenskoteletjes met picklessaus

Foto Cathy Van de Moortele
In ons deeleenvarken pakket, zaten ook koteletjes. Ik denk dat dit wel een van de favoriete stukken varkensvlees is van de Hubby. Ik maak ze normaal niet zo vaak klaar, maar deze keer ga ik er wel van genieten, omdat het vlees er zo lekker uit ziet. Met dit sausje erbij, gestoomde aardappeltjes, bloemkool en Belgische pickles, kan dat toch niet slecht zijn.

Wat hebben we nodig:
  • olie 
  • boter
  • 3 koteletten
  • peper en zout
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 1/2 koffielepel mosterd
  • gedroogde thijm
  • 3 eetlepels Belgische pickles
  • 100 ml scheutje room
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een braadpan en laat de olie en boter samen warm worden.
  • Dep de koteletten droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
  • Bak de koteletten bruin aan één kant, draai ze om met een tang en bak ze bruin aan de andere kant. 
  • Haal de koteletten met de tang uit de pan en hou ze warm onder folie.
  • Meng de ahornsiroop met de azijn, mosterd, thijm en pickles.
  • Voeg deze dressing toe aan de pan en schraap de bakrestjes los.
  • Laat de saus zachtjes indikken. 
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en warm nog even door.
  • Werk af met een scheutje room.
TIP:

Je kan voor dit recept zowel koteletten met als zonder been gebruiken.

Reacties