Varkenskoteletjes met picklessaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- boter
- 3 koteletten
- peper en zout
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 2 eetlepels appelazijn
- 1 1/2 koffielepel mosterd
- gedroogde thijm
- 3 eetlepels Belgische pickles
- 100 ml scheutje room
- Verhit een braadpan en laat de olie en boter samen warm worden.
- Dep de koteletten droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.
- Bak de koteletten bruin aan Ć©Ć©n kant, draai ze om met een tang en bak ze bruin aan de andere kant.
- Haal de koteletten met de tang uit de pan en hou ze warm onder folie.
- Meng de ahornsiroop met de azijn, mosterd, thijm en pickles.
- Voeg deze dressing toe aan de pan en schraap de bakrestjes los.
- Laat de saus zachtjes indikken.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan en warm nog even door.
- Werk af met een scheutje room.
Je kan voor dit recept zowel koteletten met als zonder been gebruiken.
Reacties