Geroosterde kikkererwten

Ik heb je gewaarschuwd: er staan altijd blikken kikkererwten in mijn voorraadkast. Deze keer heb ik er een laatavond snack van gemaakt. Weg met de chips, welkom aan de geroosterde kikkerwten. Je hebt vast nog nooit een makkelijker recept gemaakt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • snuifje zout
  • kruiden naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Laat de kikkererwten goed uitdruppen en droog ze dan tussen velletjes huishoudrol. 
  • Nu komt het "grote" werk. Duw elke kikkererwt uit zijn doorzichtig velletje, tot je enkel een gouden, glanzende parel overhoudt. 
  • Gooi de velletjes weg en doe de kikkererwten in een ovenschaal. 
  • Besprenkel de kikkererwten met de olie en meng voorzichtig. 
  • Kruid met zout en jouw favoriete kruiden.
  • Rooster de peulvruchten 25 - 30 min of tot ze krokant zijn. Van binnen moeten ze mooi zacht blijven.
TIP:

Garam masala is een hele goeie mengeling voor deze snack. Maar ook gerookte paprika doet het goed!

Reacties