Gefrituurde ravioli met romige vulling

Foto Cathy Van de Moortele
Ik kan echt niet genoeg krijgen van zelfgemaakte ravioli. Het is gewoon zo lekker en als het met liefde gemaakt wordt, dan proef je dat gewoon in het eindresultaat. Deze keer gaan we voor een gefrituurde ravioli. Het pastadeeg is iets anders dan ons gewoon pastadeeg, maar laat dat je zeker niet tegenhouden om ze uit te testen.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr di Cecco pastabloem "00"
  • 180 ml water
  • 90 ml neutrale olie (ik neem Isio4)
  • 1 koffielepel zout
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 120 gr ricotta kaas
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel paneermeel
  • peper en zout
  • handvol verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het water, de olie en het zout. 
  • Vorm een platte schijf van het deeg en wikkel het in plastic folie.
  • Laat het deeg 30 min rusten.
  • Maak de vulling: meng de pijpajuintjes met de ricotta, eierdooier, paneermeel. 
  • Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde bieslook toe. Zet de vulling koel weg tot gebruik.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vouw het deeg in twee en snij het door.
  • Leg hoopjes vulling van 1 eetlepel op het eerste vel deeg.
  • Maak de randjes een beetje nat met water en bedek met het tweede vel deeg. 
  • Druk de lucht uit de pasta en duw goed aan, zodat er geen luchtbellen meer in zitten.
  • Gebruik een rond vormpje om ravioli uit te steken.
  • Verwarm de frituurpan op 180°C.
  • Frituur de ravioli lichtbruin in de hete olie.
  • Laat de ravioli uitlekken op keukenrol en serveer meteen.
TIP:

Serveer deze ravioli met een salade van waterkers, veldsla en tuinkers.

Reacties