Gefrituurde ravioli met romige vulling
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr di Cecco pastabloem "00"
- 180 ml water
- 90 ml neutrale olie (ik neem Isio4)
- 1 koffielepel zout
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 120 gr ricotta kaas
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel paneermeel
- peper en zout
- handvol verse bieslook, fijngesnipperd
- Meng de bloem met het water, de olie en het zout.
- Vorm een platte schijf van het deeg en wikkel het in plastic folie.
- Laat het deeg 30 min rusten.
- Maak de vulling: meng de pijpajuintjes met de ricotta, eierdooier, paneermeel.
- Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde bieslook toe. Zet de vulling koel weg tot gebruik.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vouw het deeg in twee en snij het door.
- Leg hoopjes vulling van 1 eetlepel op het eerste vel deeg.
- Maak de randjes een beetje nat met water en bedek met het tweede vel deeg.
- Druk de lucht uit de pasta en duw goed aan, zodat er geen luchtbellen meer in zitten.
- Gebruik een rond vormpje om ravioli uit te steken.
- Verwarm de frituurpan op 180°C.
- Frituur de ravioli lichtbruin in de hete olie.
- Laat de ravioli uitlekken op keukenrol en serveer meteen.
Serveer deze ravioli met een salade van waterkers, veldsla en tuinkers.
Reacties