Quiche kerstomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Eva neemt niet zo graag brood mee naar school, net zo min als ik brood mee neem naar het werk. We zijn wel creatief genoeg om andere lunchideetjes te bedenken. Deze quiche kerstomaat bijvoorbeeld. Kies voor kerstomaatjes die nog aan de trosjes zitten om zoveel mogelijk smaak in je quiche te brengen. We gebruiken deze keer veggie room van Rice Dream en als extra smaakmaker: salsa romesco!

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg
  • 300 gr kerstomaatjes
  • scheutje olie
  • oregano
  • peper en zout
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • 2 eieren
  • 1 brikje veggie room van Rice Dream
  • 10 blaadjes basilicum, verscheurd
  • enkele eetlepels salsa romesco
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat het bladerdeeg even op temperatuur komen en rol het dan uit.
  • Prik het bladerdeeg goed in met een vork en leg het dan in een quiche vorm. Verfrommel een vel bakpapier, leg het op het bladerdeeg en strooi hierop droge bonen.
  • Bak de quiche blind gedurende 10 min.
  • Haal het bakpapier met de droge bonen weg en bak de quiche nog 5 min tot ze licht gekleurd is.
  • Samen met de quiche, zet je ook de kerstomaatjes in de oven.
  • Verdeel de kerstomaatjes met tros en al over een ovenschaal. Bedruppel met olie en kruid met oregano, peper en zout.
  • Haal de kerstomaatjes samen met de voorgebakken quiche uit de oven. Verwijder de takjes en kroontjes van de tomaten.
  • Strooi de helft van de kaas op het bladerdeeg en verdeel hierover de tomaatjes.
  • Klop de eieren los met de room en giet dit mengsel over de tomaatjes.
  • Strooi de basilicum blaadjes tussen de tomaten en garneer met enkele lepels salsa romesco.
  • Strooi de rest van de kaas over de quiche en zet ze nog 20 min in de oven.
TIP:

Je kan ook rode of groene pesto gebruiken ipv salsa romesco.
Je mag gerust gewone room gebruiken ook ipv Rice Dream.

Reacties