Tagliatelli met kamschelpen

Foto Cathy Van de Moortele
Onze jongste dochter eet vegetarisch, maar vis is nog altijd welkom op haar bord. Haar favorietjes zijn dan wel schelpdieren zoals sint-jacobsvruchten, krab, kreeft... In de diepvries zit ook altijd een zak kamschelpen. Dat zijn kleine zoetwater sint-jacobsvruchten en ze zijn ideaal voor 1persoons vispannetjes of bij pasta voor twee. Bij deze...

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr tagliatelli
  • 300 gr kamschelpen, ontdooid
  • 2 klontjes boter
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • scheut witte wijn
  • 150 ml room
  • peper en zout
  • enkele chilivlokjes
  • zeste van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een grote pot, gezouten water aan de kook en laat de tagliatelli beetgaar worden.
  • Verhit een antikleefpan en laat de kamschelpen wat kleur krijgen aan één kant. 
  • Schud met de pan zodat de kamschelpen los komen en schud de pan even op zodat de andere kant ook kan kleuren. Je hoeft ze niet allemaal om te draaien.
  • Voeg wat boter toe en van zodra die gesmolten is, mag de look erbij.
  • Blus de pan met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  • Werk af met room. Warm de saus goed door.
  • Giet de pasta af en meng hem met de saus.
  • Kruid af met peper en zout en chili vlokjes als je dat lekker vindt.
  • Strooi de citroenzeste over het gerecht en besprenkel met citroensap naar smaak.
  • Voeg een handje vol peterselie toe en meng een laatste maal.
  • Serveer de pasta in een warme kom en werk af met nog wat peterselie.
TIP:

Je kan altijd wat Parmezaanse kaas boven het gerecht raspen, maar ik ben niet zo'n fan van kaas in dit gerecht.
Je kan de witte wijn ook vervangen door droge sherry en als je geen alcohol wilt, neem dan gewoon een beetje bouillon.

Reacties