Salisbury beefburgers
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels vetstof
- 1 bakje Parijse champignons, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 300 ml runderfond (of runderbouillon)
- 500 gr américain van Deel een koe
- 75 gr paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
- 1 eetlepel bloem
- 70 gr ketchup
- 2 koffielepels Worcestershire saus
- 1 koffielepel mosterd
- 80 ml water
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Verhit de vetstof in een hete pan.
- Fruit de uien glazig, zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de champignons toe en laat ze meebakken tot alle vocht verdampt is.
- Meng het rundergehakt met 75 ml fond, het ei, peper en zout en het paneermeel.
Foto Cathy Van de Moortele - Verdeel het vlees in 6 gelijke delen en vorm er hamburgers van.
- Meng de rest van de fond met de bloem, ketchup, Worcestershire saus, mosterd en water.
- Bak de hamburgers bruin aan één kant in een beetje vetstof. Draai ze om.
- Bedek de hamburgers met het uien/champignonmengsel.
- Giet de fond bij het vlees, dek af met een deksel en laat het vlees 20 min zachtjes garen.
- Strooi de peterselie over het gerecht.
- Serveer de burgers met verse aardappelpuree.
Deze hamburgers zijn ook superlekker tussen licht getoaste hamburgerbroodjes.
Je kan de saus nog wat indikken met maïzena als je dat liever hebt.
Reacties