Salisbury beefburgers

Foto Cathy Van de Moortele
Het nieuwe crowdbutchering concept Deel een koe heeft zijn intrede gedaan in België. Ik was meteen geboeid door dit project en heb dan ook niet lang moeten aarzelen voor ik mijn eerste bestelling deed. Je koopt 10 kg puur en gezond rundsvlees online, samen met andere gegadigden en van zodra het hele dier verkocht is, wordt ze geslacht en verdeeld. Het vlees wordt hermetisch in porties verpakt en geKOEld gratis thuisgeleverd. (H)eerlijk kwaliteitsvlees, zonder toevoegingen en voor een betaalbare prijs. Precies zoals je het graag hebt! Want ik weet graag wat er op mijn bord ligt.. Jij toch ook?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels vetstof
  • 1 bakje Parijse champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 300 ml runderfond (of runderbouillon)
  • 500 gr américain van Deel een koe
  • 75 gr paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 70 gr ketchup
  • 2 koffielepels Worcestershire saus
  • 1 koffielepel mosterd
  • 80 ml water
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de vetstof in een hete pan.
  • Fruit de uien glazig, zonder ze te laten kleuren.
  • Voeg de champignons toe en laat ze meebakken tot alle vocht verdampt is.
  • Meng het rundergehakt met 75 ml fond, het ei, peper en zout en het paneermeel. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Verdeel het vlees in 6 gelijke delen en vorm er hamburgers van.
  • Meng de rest van de fond met de bloem, ketchup, Worcestershire saus, mosterd en water.
  • Bak de hamburgers bruin aan één kant in een beetje vetstof. Draai ze om.
  • Bedek de hamburgers met het uien/champignonmengsel.
  • Giet de fond bij het vlees, dek af met een deksel en laat het vlees 20 min zachtjes garen.
  • Strooi de peterselie over het gerecht.
  • Serveer de burgers met verse aardappelpuree.
TIP:

Deze hamburgers zijn ook superlekker tussen licht getoaste hamburgerbroodjes.
Je kan de saus nog wat indikken met maïzena als je dat liever hebt.

Reacties