Aardappelwafels
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 500 gr aardappelpuree
- 50 gr bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 plakken Gouda kaas, in reepjes gesneden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper en zout
- Laat wat vetstof smelten in een klein pannetje.
- Fruit de uien glazig en voeg de look toe.
- Meng de uien met de puree, bloem, eieren en kaas.
- Voeg de peterselie toe.
- Kruid met peper en zout en meng de puree een laatste maal.
- Verhit een wafelijzer met de mal voor Brusselse wafels.
- Bak 4 grote of 8 kleine wafels van dit recept.
Je kan ook andere tuinkruiden toevoegen aan de puree, als je dat lekker vindt.
De Gouda kan ook vervangen worden door geraspte kaas, zoals Emmenthaler of Gruyère.
Reacties