Aardappelwafels

Foto Cathy Van de Moortele
Je vindt het misschien een vreemd idee, maar deze hartige aardappelwafels zijn dan ook bedoeld als warme maaltijd, niet als 4uurtje. Toen ik dit recept online las, was ik er meteen voor te vinden.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 500 gr aardappelpuree
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 plakken Gouda kaas, in reepjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een klein pannetje. 
  • Fruit de uien glazig en voeg de look toe.
  • Meng de uien met de puree, bloem, eieren en kaas. 
  • Voeg de peterselie toe.
  • Kruid met peper en zout en meng de puree een laatste maal.
  • Verhit een wafelijzer met de mal voor Brusselse wafels.
  • Bak 4 grote of 8 kleine wafels van dit recept.
TIP:

Je kan ook andere tuinkruiden toevoegen aan de puree, als je dat lekker vindt.
De Gouda kan ook vervangen worden door geraspte kaas, zoals Emmenthaler of Gruyère.

Reacties