Gekaramelliseerde champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel lekker bijgerecht. De sojasaus zorgt voor extra smaak en de champignons krijgen meer diepte.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in dikke plakken gesneden
  • peper
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan op een medium vuur en laat de olie warm worden met de boter.
  • Fruit de looksnippers zachtjes aan.
  • Zet het vuur wat hoger.
  • Meng de sojasaus met de plakjes champignons en doe ze meteen in de pan.
  • Roer niet te veel, zodat de champignons tijd krijgen om te kleuren en te karamelliseren.
  • Kruid af met peper.
TIP:

Lekker bij vlees, maar zeker ook met pasta.
Ik gebruik mijn eiersnijder om de champignons in gelijke plakjes te snijden.

Reacties