Muffins met framboos en chocolade
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 375 gr patisseriebloem
- 16 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 1 koffielepel kaneel
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 150 gr kristalsuiker
- 50 gr lichtbruine suiker
- 240 ml melk, op kamertemperatuur
- 100 gr kokosolie, gesmolten
- 1 koffielepel vanille extract
- 120 gr chocolate chips
- 215 gr verse frambozen
- parelsuiker
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel. Gebruik een garde om deze droge producten te "zeven".
- Klop de eieren los met de kristalsuiker en de bruine suiker. Voeg de melk, olie en vanille toe en klop verder tot je een zachtgele massa bekomt.
- Spatel de natte ingrediënten kort door de droge. Overmix niet en gebruik hiervoor geen keukenrobot.
- Het beslag zal dik en stug zijn.
- Roer de chocolate chips door het beslag en roer op het laatste de frambozen erdoor. Probeer ze niet te pletten.
- Verdeel het beslag over 8 grote muffin vormen. Strooi op elke muffin enkele suikerparels.
- Bak de muffins 5 min op 220°C. Verlaag dan de temperatuur naar 190°C en bak ze nog 25 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Prik in de muffins met een satéstokje: er mag geen beslag meer aan het stokje kleven.
- Laat de muffins 10 min afkoelen.
- Eet de muffins liefst dezelfde dag op of bewaar ze tot 5 dagen op kamertemperatuur in een goed afgesloten doos.
Foto Cathy Van de Moortele |
Ook lekker met stukjes witte chocolade ipv chocolate chips.
Je kan de parelsuiker vervangen door grove suikerkristallen.
Warm je muffin 60 sec op in de microgolf: superlekker!
Reacties