Pittige veggie burger

Foto Cathy Van de Moortele
Heb je er al aan gedacht, om minstens één keer per week een veggie dag te houden? Het is een fijne manier om meer groenten te eten en andere producten aan je voedingspatroon toe te voegen. Mensen zeggen nogal snel: wat moeten we nu weer eten? En ondertussen grijpen ze elke week terug naar de gekende, traditionele gerechten. Leer een nieuwe keuken kennen, zet andere maaltijden op je menu en maak je leven boeiender.

Wat hebben we nodig:
  • 2 - 3 kleine aardappelen, geschild, gekookt en geplet
  • 1 klein blikje kidney bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 2 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 1 kleine wortel, geschraapt en geraspt
  • 4 champignons, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • scheutje Worcestershire saus
  • snuifje komijn
  • snuifje chilipoeder
  • sambal oelek naar smaak
  • klein scheutje sesamolie
  • peper en zout
  • 2 - 3 eetlepels paneermeel
  • olie
  • hamburgerbroodjes, getoast
Hoe gaan we te werk:
  • Plet de aardappelen met de bonen tot een puree.
  • Voeg de pijpajuintjes, wortel, champignons en look toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Kruid af met Worcestershire, komijn, chili, sambal oelek en sesamolie. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Als je mengeling nog te plakkerig is (hangt af van hoeveel aardappelen je er in gedaan hebt), voeg dan wat paneermeel toe. Je moet een mengeling bekomen waarvan je makkelijk met je handen burgers kan vormen.
  • Maak 4 burgers van het mengsel.
  • Verhit een pan en voeg wat olie toe.
  • Bak de burgers bruin aan beide zijden.
  • Serveer op een broodje met verse spinazie, een toefje zure room en plakjes tomaat.
TIP:

Je kan de kidneybonen ook vervangen door kikkererwten of witte bonen.
Plet de aardappelen meteen na het koken, wanneer ze nog warm zijn.

Reacties