Penne scampi met champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr penne
- vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 zak scampi's, ontdooid en schoongemaakt
- 500 gr champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- Italiaanse kruiden
- 250 ml room
- 200 ml tomaten passata
- peper en zout
- Kook de penne al dente in ruim, gezouten water.
- Verhit wat vetstof in een antikleefpan en fruit de uisnippers glazig.
- Bak de scampi's kort aan beide zijden en haal ze weer uit de pan.
- Voeg de champignons en paprikablokjes toe en laat ze meebakken tot het vocht verdampt is.
- Kruid met Italiaanse kruiden.
- Voeg de room en de passata toe en meng alles door elkaar.
- Giet de pasta af en voeg hem toe aan de saus, samen met de scampi's.
- Kruid af met peper en zout.
Maak dit gerecht niet op voorhand klaar. Wil je dat wel doen, wacht dan met de scampi's toevoegen tot op het laatste, zodat ze niet overgaar zijn.
Reacties