Witte bonenpuree

Foto Cathy Van de Moortele
Witte bonen = comfort food. Dit is één van de weinige producten die ik in blik koop. Ik vind het persoonlijk onzin om zelf gedroogde bonen te weken en te koken. De bonen uit blik zijn van goeie kwaliteit. Deze bonenpuree is zo zalig en smaakvol...

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 groot blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • scheutje room of groentenbouillon
  • paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm wat olie in een pot en fruit het sjalotje glazig. Voeg de look toe een laat even meefruiten. Let op dat de sjalot en look niet verbranden.
  • Voeg de bonen toe en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Zet de staafmixer in de bonen.
  • Breng extra op smaak met citroensap, nog wat olie en een scheutje room of bouillon.
  • Versier met wat paprikapoeder.
TIP:

Lekker met gegrilde vis.

Reacties