Chocoladekoekjes met kokos

Foto Lana Joos
De favoriete koekjes van mijn nichtje: Biarritz van Delacre. Ik vind de combinatie van kokos met chocolade ook altijd een topper en gecombineerd met dit krokante koekje... Moet ik nog meer zeggen?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr kokosolie
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gr BLOC chocolade, grof gehakt
  • geraspte kokosnoot
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Teken gelijke cirkels op bakpapier, met een alcoholstift, zodat je straks gelijke koekjes bekomt.
  • Bekleed een bakplaat met het bakpapier (de zijde met de stift naar onderen) en zet ze aan de kant. 
  • Meng de bloemsuiker met de vanillesuiker en mix er dan de kokosolie door.
  • Voeg de eieren toe en meng goed.
  • Zeef de bloem boven het beslag en meng ze e er door.
  • Breng het beslag over in een spuitzak met een glad mondje.
  • Spuit cirkels op het bakpapier.
  • Bak de koekjes lichtbruin in 8 min. Zorg dat de onderkant ook mooi gekleurd is. 
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Smelt de chocolade in de microgolf op een laag wattage.
  • Roer de chocolade goed door. Smeer op de onderkant van alle koekjes een dun laagje chocolade en schraap overtollige chocolade er af. Er moet maar een dun laagje op.
  • Doop de chocoladekant in geraspte kokos.
  • Laat de koekjes drogen met de chocoladekant naar boven.
TIP:

Je kan ook je macaron silicone matje gebruiken om gelijke rondjes te spuiten. Spuit het beslag niet helemaal tot aan het randje, want de koekjes lopen nog uit.
Je kan uiteraard ook evenveel gewone boter (op kamertemperatuur) gebruiken ipv kokosolie.

Reacties