Varkensgyros
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 500 gr varkensgyros
- 1 brik passata van tomaten
- peper en zout
- Laat wat vetstof smelten in een pan met zware bodem, type Creuset.
- Laat ondertussen het vlees uitlekken in een vergiet en voeg het dan toe aan de schuimende boter.
- Laat het vlees even bakken en blijf goed roeren.
- Voeg de passata toe en meng goed.
- Laat het vlees op een zacht vuurtje nog zo'n 10 min garen.
- Kruid af met peper en zout.
Dit is een snel klaar gerecht.
Als ik bij Oil & Vinegar ben, koop ik graag Saveurade Sevilla, een pittige marinade met paprika, ui en tomaat. Ik voeg hiervan 100 ml toe aan de gyros ipv passata, gemengd met 100 ml water. De extra smaak die je toevoegt, is geweldig!
Kies voor een kwaliteitsvolle passata.
Reacties